Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekers blazen hoog van de toren

DoorRedactie

jun 11, 2021 , , , ,
Wietkwekerij op 11 hoog

In Almere Poort heeft de politie op grote hoogte een wietkwekerij ontdekt afgelopen maandag. En geen misselijk tentje met vier plantjes of zo, nee bijna 600 planten.

11e verdieping

De wietkwekerij bevond zich in een appartement op de 11e verdieping van een woontoren aan de Verlengde Duinvalleiweg. De boel is door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld en leeggehaald. De apparatuur en de planten zullen worden vernietigd.

Lang onderzoek

Agenten kwamen de kwekerij na lang onderzoek op het spoor. Tijdens de inval bleek dat alles zeer professioneel opgezet was. De plantage was bijna zelfvoorzienend, waardoor er niet veel mankracht voor nodig zou zijn. Op die manier vallen de kwekers ook echt niet op natuurlijk.

Niemand

Er was dus ook helemaal niemand aanwezig bij de wietkwekerij in de flat. De politie doet nog onderzoek naar mogelijke verdachten en hoopt dat iedereen met informatie over mensen of voertuigen zicht meldt. Ook camerabeelden zijn welkom.

Oprollen is kansloos, zinloos, tijdrovend en kost te veel geld

Echt iedereen en zelfs de politie zelf weet het inmiddels wel: de oorlog tegen drugs is een oorlog die justitie nooit gaat of kan winnen. Sterker nog, ze wakkeren criminaliteit aan door een oorlog te voeren. Hoe harder justitie jaagt, des te interessanter wordt het voor criminelen om drugs te produceren. En sinds het begin van de oorlog tegen drugs is er geen pilletje duurder geworden, is de kwaliteit niet veranderd en is de criminaliteit rondom drugs alleen maar gestegen. Het aantal opgerolde wietkwekerijen blijft stabiel, er wordt geen jointje minder gerookt, geen pilletje minder geproduceerd en geen grammetje minder gesnoven.
En we verzinnen dit niet zelf hoor, ook de politie denkt er zo over zoals we kunnen lezen in deze uitgebreide analyse van de politie zelf.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *