Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grote cocaïne wasserij ontdekt

jan 25, 2019

In de Spaanse plaat El Puig bij Valencia heeft de Spaanse Nationale Politie in een afgelegen villa een groot laboratorium ontdekt waar cocaïne werd gewassen.

Het was voor de Spaanse rechercheurs nog niet makkelijk om de villa te observeren omdat het pand erg afgelegen ligt en bovendien 24/7 werd bewaakt door een Marokkaan.

Cocaïne werd gewassen

In de villa werd cocaïne ‘gewassen’. Voor dit doel werden Colombiaanse chemische specialisten ingevlogen. Zij extraheerden de cocaïne uit ladingen palmolie en palmpitmeel. Een methode die vaker wordt toegepast om de smokkel te verbloemen. Met behulp van chemische middelen en processen wordt de cocaine daar dan weer uitgehaald.

Containers naar Pontevedra

De ladingen zaten in containers die uit Zuid-Amerika in de haven van Pontevedra kwamen. Er zou zo’n 3000 kilo cocaïne gewonnen kunnen worden. In een andere haven dienen nog 12 verdachte containers te worden onderzocht.

8500 liter chemicaliën

In de villa troffen de Spaanse agenten ook 8500 liter chemische stoffen die onder andere werden gebruikt bij het extraheren. In het gebouwencomplex werden ook ruimtes aangetroffen die op het punt stonden als wietkwekerij ingericht te worden.

Colombiaans kopstukken

Onder de arrestanten, die in Madrid, Valladolid , Vigo, Valencia en Toledo werden opgepakt, bevinden zich volgens de Spaanse autoriteiten ook de Colombiaanse leiders van de bende. Zij woonden in luxe villa’s aan de Costa del Sol.

Er zijn 11 mensen gearresteerd, waaronder Spanjaarden, Colombianen, Albanezen en een Marokkaan.

Video Spaanse politie