Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grote collecteshow bij Op1 tegen drugs

jul 15, 2022

Aboutaleb en de Minister van Veiligheid en Justitie (waarom moeten we toch steeds die naam Googlen voor we hem foutloos kunnen publiceren) Dilan Yeşilgöz-Zegerius, kregen samen met de politiechefs Andy Kraag en Jan Janse, douanedirecteur Jan Kamp, havenbaas John Verschelden en strafrechtadvocaat Leon van Kleef, huilie huilie moeder genaamd Diana Sardjoe, misdaadjournalist Jan Meeus en recreatief cocaïnegebruiker Donny Eimers een zeer uitgebreid podium voor een ‘geef me meer geld dan lossen we alles op’ show bij Op1. Tenenkrommend.

Plannen van Dilan

Dilan – de rest van haar naam kunnen we niet tikken op een Nederlands toetsenbord – is de honderdste Minister van Justitie die pleit voor hardere aanpak, aanpak bij de wortel, betere samenwerking en strenger straffen. Bla bla bla bla. Na Dilan raapt de volgende Minister het blaadje op en spreekt dezelfde woorden. Als er maar meer geld komt, want het is vooral de banenmachine die er wel bij vaart.

Legalisatie uitgelachen

En als er dan aan tafel vermeld wordt dat de criminaliteit vooral voortkomt uit het feit dat cocaïne strafbaar is, dan zit Dilan met een minachtende glimlach te luisteren en komt ze vervolgens met een argument dat ze een bepaald soort geweld niet aan zich voorbij kan laten gaan in ruil voor legalisatie. Ze zat dus klaarblijkelijk met de vingers in de oren toen er gezegd werd dat het geweld juist ontstaat uit het feit dat er niet gelegaliseerd wordt. Zelfs het alleen maar aankaarten van legalisatie op zeer lange termijn is tegen dovemansoren gezegd. Draait het dan echt om het in stand houden van de banen.

Duizenden banen

Bij navraag aan tafel blijkt dat zo’n 70% van de 1.100 mensen die alleen al bij de politie betrokken zijn zich dagelijks bezighouden met drugszaken en daar kan je dan nog een leger bij optellen van mensen bij de belastingdienst, FIOD, AIVD, Douane en andere overheidsinstellingen. Vele tientallen miljoenen aan salarissen die moeten worden opgehoest uit belastinggeld. En niemand maakt bezwaar omdat justitie vooral maar blijft hameren op de criminaliteit en niets wil weten van legalisatie.

Jammer van Donny

Donny, als je het leest: je bent een goeie gast en je bedoelt het goed man. Je werd alleen geslachtofferd tegen de trekpoppen van Op1 die alleen maar kunnen denken zoals justitie wil. Je kreeg geen enkele opening om fatsoenlijk aan het woord te blijven en dat is erg jammer. Net zoals Leon van Kleef die ook nog een schamele poging deed om uit te leggen dat het anders in elkaar steekt dan wat er gebracht wordt.

Zinloze oorlog

We hebben het al honderden keren getikt en we doen het weer. Drugs verdwijnt nooit uit de samenleving. Mensen willen drugs gebruiken en zullen dat ook altijd blijven doen. En gelet op de drooglegging in de USA zien we dat het straffen en jagen niets, maar dan ook helemaal niets helpt. Het kweekt uitsluitend criminelen.

Uitzending Op1

Wil je de tenenkrommende uitzending van Op1 rechtstreeks vanuit ground zero, de 010 haven, toch tegen beter weten in terugkijken, klik dan hier.

Nog even dit

Weet je wie er ook hele goede plannen hadden, vele honderden miljoenen extra wilden en harder gingen straffen, pleitten voor een betere samenwerking en criminelen gingen ondermijnen en het aanpakken bij de jeugd?

Stuk voor stuk zijn ze er niet, we herhalen NIET, in geslaagd om het drugsgebruik te verminderen, de criminaliteit is gestegen en de prijs en de kwaliteit zijn gelijk gebleven. Vele decennia lang en honderden miljoenen euros verder.