Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grote drugsvangst in de Noordzee: 210 Kilo cocaïne

okt 17, 2023
Drugs op zee

De Belgische Marine heeft onlangs een enorme drugsvangst gedaan in de Noordzee, waarbij maar liefst 210 kilo cocaïne uit het water werd opgevist. De opvallende ontdekking werd gedaan in pakketten die waren uitgerust met een soort zwemvesten, waardoor het drijfvermogen werd vergroot. Binnen dezelfde tijdsperiode werd in de regio Antwerpen ook nog eens ongeveer 1,5 ton cocaïne in beslag genomen.

Het mysterie van de drijvende cocaïne

De exacte datum van de drugsvangst in de Noordzee is niet vrijgegeven, maar het lijkt erop dat deze operatie werd uitgevoerd naar aanleiding van een tip. Naast het marinepersoneel waren ook agenten van de federale gerechtelijke politie aan boord om deze delicate taak tot een goed einde te brengen.

Drugssmokkelaars gebruiken vaak zeeën als dumpinggrond voor pakketten drugs die vanaf schepen worden gedropt. Meestal zijn deze pakketten uitgerust met gps-bakens om ze gemakkelijk te kunnen traceren. Of de recente drugsvangst voorzien was van een dergelijk baken blijft onbekend.

Drugs verstopt in koffie en suiker

De haven van Antwerpen, een belangrijk knooppunt voor internationale scheepvaart, blijft een hotspot voor drugssmokkelaars. Onlangs werd er op kaai 1742 maar liefst een halve ton cocaïne onderschept. De douane voerde een controle uit op een container met koffie, waarbij maar liefst 510 kilo cocaïne werd aangetroffen.

Maar daar hield het niet op. Op kaai 913 in de Antwerpse haven werd een container vol suiker onderzocht, waarin nog eens 656 kilo cocaïne verborgen zat. Deze opeenvolgende drugsvangsten benadrukken de voortdurende inspanningen van de autoriteiten om de drugssmokkel via de haven van Antwerpen aan te pakken.

Opmerking: De exacte data van deze operaties zijn niet vrijgegeven.