Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Grote partij apaan onderschept

jun 4, 2018

Driebergen – De politie heeft vrijdag 1 juni in Maasbree vijf mannen aangehouden die verdacht worden betrokken te zijn bij de handel en/of productie van verdovende middelen. Bij hun arrestatie is ongeveer 2500 kilo apaan, een grondstof voor de productie van amfetamine, in beslag genomen.

 

Tijdens een lopend onderzoek van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid onder het gezag van het Landelijk Parket en het parket Limburg, kreeg de politie het vermoeden dat een lading apaan vanuit Vietnam via de Antwerpse haven naar Nederland werd vervoerd. Bij de inval in een bedrijfspand in Maasbree hield een arrestatieteam vijf mannen aan bij het uitpakken van een container. Tussen een lading caustic soda vond de politie ook 2500 kilo apaan. Alle verdachten, een 65-jarige man uit het Duitse Kleve, een 57-jarige man uit Stramproy, een 27-jarige man uit Helden, een 57-jarige inwoner uit Reuver en een 58-jarige man uit Maasbree,  zijn inmiddels in verzekering gesteld en de officier van justitie beslist dit weekend welke verdachten aan de rechter-commissaris worden voorgeleid.

Apaan is een verboden stof en wordt gebruikt om BMK van te maken. BMK is de grondstof voor de productie van amfetamine (speed).

Bron: politie.nl