Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekerij ontdekt na achtervolging

jun 4, 2018

EINDHOVEN –  Een alerte man zag in de nacht van zaterdag op zondag in Eindhoven een man die probeerde in te breken in een woning. Uiteindelijk werden er maar liefst vier verdachten ter plekke aangehouden en werd er een grote wietkwekerij ontdekt.

De getuige zag een man met een zaklamp op een plat dak bij een woning. Hij morrelde aan het raam en kort daarna ging het licht aan in het huis. Omdat het om een zogenaamde heterdaad situatie ging, zette de politie de complete straat af.

Toen een van de agenten de hoek omliep om naar de achterkant van de woning te gaan, stond hij oog in oog met twee verdachten, die er meteen vandoor gingen. Er volgde een achtervolging door diverse tuinen van andere woningen. Bij de klopjacht naar de verdachten werden ook politiehonden ingezet.
Een agent die de achtervolging inzette zag daarna het licht van een zaklamp in een andere tuin. In die tuin bleken maar liefst twee verdachten te zitten. Ook dit tweetal werkte niet mee en probeerde te vluchten. Een kon er meteen worden aangehouden, voor de andere moest de politiehond weer aan te pas komen.

Uit de woning kwam nog geluid. Toen de politie het huis met afgeplakte ramen binnenging, zat er op de bank nog een vierde verdachte. Bovendien stond er in het huis een in werking zijnde wietkwekerij. Waarschijnlijk was er net geoogst want in de bijkeuken lagen complete bergen van wiettoppen te drogen. De toppen hadden een gewicht van 23 kilo. Ook in andere ruimtes van de woning stonden wietplanten die nog geoogst moesten worden.

De kwekerij is geruimd en alle wiet is in beslag genomen. Het is nog niet duidelijk of het een om een inbraak ging of een ripdeal. De politie doet daar nog onderzoek naar. De verdachten zitten nog vast, zij hadden grote zwarte tassen bij zich en zaten onder de wietresten.