Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Halsema gelooft ook in geld tegen drugs

jun 14, 2022
Amsterdam Halsema

Meer speciale teams, nog strengere controle op aankoop vastgoed en vooral praten met jongeren uit risicobuurten zodat ze aan een opleiding beginnen in plaats van zeer jong vele euros te verdienen met drugs. Uiteindelijk gaat het maar weer om 1 ding en dat is geld en banen.

Geld is de oplossing

Het lijkt wel of er een bandje met steeds een andere variatie op dezelfde tekst in politici gestopt wordt. Ze spreken hun afschuw uit, zeggen dat het steeds erger wordt, roepen om meer inzet, meer geld en harder straffen. En dat herhaal je in willekeurige volgorde.

Tientallen jaren

Het bovenstaande repeteert de overheid al tientallen jaren. Het aantal banen dat bestaan ontleend uit het feit dat er drugs bestaat, gemaakt- en verhandeld wordt, is inmiddels ontelbaar. Nederland kent zeer strenge straffen in vergelijking met andere landen in Europa en toch verandert er niets.

Legaliseren van drugs

Waarom niemand vanuit overheidsweg het gesprek durft te openen richting legalisering lijkt niet langer de te verwachten weerstand van de kiezers, maar legalisering zal uiteindelijk leiden tot het opheffen van teams waarin vele mensen hun maandelijkse salaris verdienen.