Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie toont trofeeën in wietzaak

jun 15, 2022

In de onophoudelijke stroom van de strijd tegen een plant die niemand kwaad doet blijft de politie alsmaar tijd vinden voor het jagen op wietkwekerijen. En trots dat ze zijn als er weer eens wat zijn opgerold. Maar voor zedenzaken is er een wachtlijst, of voor stalking hoef je ook even niet aan te kloppen bij de blauwe petten.

Trofeeën

Vijf aanhoudingen, een BMX X5, een vuurwapen en ruim 5000 hennepplanten wietplanten: dat is de opbrengst van een ‘klapdag’ van een langdurig onderzoek naar grootschalige hennepplantages wietkwekerijen, die afgelopen dinsdag plaats vond. Die dag, op 7 juni 2022, deed de politie invallen in meerdere woningen en panden in Amsterdam, maar ook in andere eenheden. Het onderzoeksteam had twee Amsterdamse hoofdverdachten op het oog. Zij zijn bij de woningdoorzoekingen aangehouden. Ook op de plekken waar die grote plantages kwekerijen zijn aangetroffen, deed de politie drie aanhoudingen.

Plantages zijn het echt niet

De politie spreekt over plantages. Dit zegt wiki over de definitie van een plantage:
Een plantage is een stuk grond waarop op grote schaal gewassen in monocultuur verbouwd worden. Plantages komen meestal voor in de tropen, met gewassen als bijvoorbeeld suikerriet, koffie, thee, bananen, soja, ananas, aloë vera, teakhout, katoen, cacao, coca, hennep, opium en tabak.

Redactie

Amsterdam

In woningen op het Literhof, het Dijkgraafplein en in Meer en Vaart zijn drie woningen doorzocht. Bij één van deze woningen is beslag gelegd op een BMW X5. Bij een andere woning zijn diverse goederen aangetroffen, die gebruikt worden voor het vervaardigen van softdrugs.

Plantages, nou zeggen ze het weer

Tegelijkertijd deed de politie een inval in panden in Zeewolde, Emmen en Kampen. Op alle drie de adressen troffen de collega’s grote hennepplantages aan. Ook kon in Kampen een vuurwapen in beslag worden genomen. Op alle locaties heeft de politie een aanhouding verricht. De drie kwekerijen waren ingericht op bijna 6500 planten. De politie trof ruim 5000 planten aan. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd.

Kennelijk klinkt het woord ‘plantage’ een stuk spectaculairder dan ‘kwekerij’, want de politie gebruikt het veelvuldig. Tegen beter weten in waarschijnlijk.

Redactie

2018 tot 2022

De twee hoofdverdachten zijn te linken aan de drie opgerolde plantages kwekerijen, maar ook aan zes plantages kwekerijen in Amsterdam en Almere. Vanaf november 2018 tot mei 2022 heeft de politie deze zes hennepplantages wietkwekerijen aangetroffen, die de aanleiding vormden voor dit onderzoek. Vijf daarvan stonden in Amsterdam, één stond in Almere. In totaal zijn bij deze kwekerijen ruim 1.500 planten in beslag genomen. Bij de plantage kwekerij op de H.J.E. Wenckebachweg kwam de politie helaas net te laat: alles was al geoogst en opgeruimd (redactie: LOL).

Criminaliteit

De verantwoording van acties zoals deze is om de criminaliteit te laten dalen rondom de wiet. Dat is natuurlijk volslagen onzin want diezelfde criminaliteit wordt juist in stand gehouden omdat wiet kweken strafbaar is. Legaliseer het, beur wat extra inkomsten van de b.t.w. op wiet en zet je teams op zaken die er toe doen.

Foto en bron: politie.nl