Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Handgranaat en vuurwapen in wietkwekerij

mrt 4, 2021

Naar aanleiding van een belletje door een verrader van een tip over een wietkwekerij, deed de politie op dinsdag 2 maart rond 17.30 uur een inval in een woning aan de Stenen-Bogerd in Hendrik-Ido-Ambacht.

Vuurwapen

Daar werd niet alleen de wietkwekerij aangetroffen, maar ook een vuurwapen en 4 handgranaten. De huurder van de woning is aangehouden. Alle apparatuur voor de productie van drugs uit de wiet en de aangetroffen wietplanten en –toppen zijn in beslag genomen en vernietigd door de politie. (huh? niet door een ‘gespecialiseerd bedrijf?)

Ontmanteling

Tijdens het ontmantelen van de wietkwekerij werd ook nog een bijzondere bijkomende vondst gedaan. De politie trof namelijk een vuurwapen en vier handgranaten aan. Werk voor de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD). Die heeft toen de handgranaten onschadelijk gemaakt. Het vuurwapen is in beslag genomen door de politie. Er wordt verder onderzoek gedaan naar het wapen en de handgranaten.

Aanhouding

De 40-jarige Rotterdammer die de woning huurde is diezelfde avond aangehouden.

Verbazing

Het zal ons niet verbazen dat het artikel wordt gebruikt om te duiden hoe crimineel de wereld van wietkwekers is en dat pas bij de rechtszaak blijkt dat het om een verzamelaar van oorlogsmateriaal gaat. Maar de toon is dan wel gezet.