Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Heemskerker gepakt voor grote partijen coke

jul 28, 2023
AK-47

Op dinsdag 18 juli werd een 37-jarige man uit Heemskerk gearresteerd op Schiphol en hij blijft nog steeds in hechtenis. Hij wordt verdacht van het bezit van meerdere vuurwapens, waaronder een aanvalsgeweer AK-47, en van het verhandelen van een revolver. Daarnaast zijn er beschuldigingen van het vervoeren, verhandelen en op voorraad hebben van grote hoeveelheden cocaïne.

Doorzoeking woning

Op dezelfde dag als zijn arrestatie vond er ook een doorzoeking plaats in een woning aan de Singelweide in Heemskerk in verband met het onderzoek naar deze verdachte. Bij die doorzoeking werd een handelshoeveelheid cocaïne en een vuurwapen in beslag genomen.

Voorarrest verlengd

Op vrijdag 21 juli werd de man voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot zijn voorarrest met twee weken te verlengen. Op woensdag 2 augustus zal het Openbaar Ministerie de gevangenhouding vorderen voor de raadkamer van de rechtbank.

Encrochat en Sky-ECC

De zaak kwam aan het licht doordat de politie de verdachte kon identificeren als gebruiker van de applicaties Encrochat en SKY-ECC. Uit de gesprekken die hij in 2020 voerde, werd duidelijk dat hij zich bezighield met de handel in cocaïne en regelmatig sprak over vuurwapens.

Het onderzoek is nog gaande en er worden niet uitgesloten dat er meer arrestaties zullen volgen.