Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Regenboogbus? Nee dank je wel.

jul 28, 2023
Gewone bus, geen regenboogbus

Wij zijn voor diversiteit, creativiteit en respecteren elke geaardheid of kleur. Moet je allemaal zelf weten, een mens is een mens. Maar duw het een ander niet door zijn strot, gewoon niet doen.

Video ging viraal

Onlangs ging er een video viraal van een bezorger bij PostNL, die weigerde in een regenboog-bus te rijden. De afgelopen weken stonden in het teken van gelijkheid voor de LGBTQ+ community, waarbij veel bedrijven acties ondernemen. Zo heeft Albert Heijn bijvoorbeeld een regenboog-boodschappentas en rijden de bussen van PostNL in regenboogkleuren. Niet iedereen is echter blij met deze ontwikkelingen, en er zijn diverse reacties op social media waarin wordt betoogd dat dit als opdringerig wordt ervaren.

Bezorger is duidelijk

De bezorger heeft duidelijk zijn standpunt gemaakt richting zijn werkgever: hij weigert in de regenboog-bus te rijden en wil met rust gelaten worden over dit onderwerp. Hij heeft een nieuwe video geplaatst waarin te zien is dat hij is overgestapt naar een concurrerend bedrijf. Zijn nieuwe busje is nu bescheiden geel van kleur.

https://www.youtube.com/shorts/TMU2tCtla_k