Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Heldhaftige agenten voorkomen ramp Zwanenburg

okt 22, 2017

Nederland is weer twee helden rijker: de wijagenten Arjen Schut en Kasper Rooyakkers. Deze twee hebben voorkomen dat een zware crimineel kon overgaan tot de oogst van zijn mega wietplantage van welgeteld één plant.

Ja je leest het echt goed, Arjen (behalve agent ook grappenmaker -een tweet over wiet-) en Kasper namen een hele wietplant van een Zwanenburger in beslag die op zijn balkon stond. Uiteraard lezen we nergens of de kweker de plant voor educatieve-, recreatieve- of medicinale doeleinden van klein tot zeer groot had gekweekt.

Het is natuurlijk in- en in triest dat er weer een bak met belastinggeld is besteed aan het in beslag nemen van één wietplant. En het wordt allemaal nog triester als je dan als agent een foto plaatst waarin je trots de in beslag genomen plant toont (niets geleerd van wijkagent Alex?). De megaplant (woorden van de politie) is eigenhandig door de twee helden afgevoerd in een politiewagen. Het laat zich wel raden hoe deze auto de komende maanden van binnen ruikt…

Opmerkelijk is dat de politietop zich al over wijkagent Alex heeft uitgesproken dat het tonen van dergelijke trofeeën niet echt gewenst is en veel weerstand oproept bij het grote publiek. Maar deze twee helden denken daar anders over dan hun bazen, óf ze zijn gewoon hardleers!

#Tweet over #wiet. Mega plant van balkon gehaald. Bewoner dacht dat het mocht. Echter is ook dit niet toegestaan door #Ymere #Zwanenburg. pic.twitter.com/LYoWqrSpqS

— Arjen Schut (@POL_ASchut) 20 oktober 2017