Toerist met drugs springt in water

DoorFlappie

okt 22, 2017 #a'dam toren, #drugs, #toerist

In Amsterdam is de politie is rond 11.45 uur lange tijd bezig geweest met een ‘vervelende toerist’ in de wijk Noord. De man zou zich volgens beveiligers van een dance-evenement bij de A’dam Toren verdacht ophouden voor de ingang. Hij wilde naar binnen, maar omdat hij drugs op zak had mocht dat niet. Daarna werd hij agressief. De beveiliging belde de politie die ter plaatse kwam.

De toerist besloot daarop het water in te springen en zwom een stukje heen en weer. In de tussentijd werden twee ambulances en een traumahelikopter opgetrommeld. Uiteindelijk klom de man, afkomstig uit Ierland, op eigen kracht uit het water.
Hij probeerde waarschijnlijk vanwege de drugs te vluchten. Agenten troffen die drugs niet meer bij de man aan en omdat het eerder om een kleine hoeveelheid ging kon hij niet voor worden opgepakt.

De man krijgt alleen een boete voor het verstoren van de openbare orde, dat bedrag ligt waarschijnlijk rond de 250 euro. Omdat hij door het zwemmen onderkoeld raakte ligt hij nu in het ziekenhuis.

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *