Helft taken politie verantwoord

De helft van het politiewerk in Nederland wordt besteed aan de bestrijding van drugs. Dan is het toch fijn om te weten als er zoveel geld wordt opgemaakt, waaraan dat dan precies is. Nou, een dingetje: wietkwekerijen oprollen. Het lijkt wel de hoogste prioriteit te hebben.

Baakse wiet

In het buitengebied van Baak heeft de politie woensdag een 49-jarige man en een 41-jarige vrouw opgepakt na het aantreffen van een wietkwekerij. In het pand stonden ruim duizend wietplanten.

Zeddamse wiet

In een woning in Zeddam heeft de politie een ontmantelde wietkwekerij ontdekt. Er wordt onderzoek gedaan naar de vondst. Het bleek hier te gaan om een bijvangst, want de politie ging er naar toe omdat een deurwaarder er naar binnen wilde.

Voor iedere gepakte wietkweker staan er drie nieuwe op

Amersfoortse wiet

Zwaarbewapende agenten zijn maandagmiddag rond 16.00 een woning binnengevallen aan de Leonorestraat in Amersfoort. Daarbij is de politie gestuit op een grote hoeveelheid harddrugs en een wietkwekerij. Eén verdachte is aangehouden.

Wiet

Winterswijkse wiet

Het budget voor de opsporing van wietkwekerijen klotst tegen de plinten. Dus dan koop je nog een peperdure drone met een speciale warmtebeeldcamera. Deze drone met een warmtecamera is vorige week ingezet om in het centrum van Winterswijk te zoeken naar mogelijke wietkwekerijen in woningen. Door panden vanuit de lucht te scannen is te meten waar verdacht meer warmte vrijkomt. Dat zou kunnen wijzen op de aanwezigheid van een wietkwekerij.

Het is dweilen met de kraan open, maar blind door enthousiasme gaat de politie door

Deestse wiet

In Dees is dinsdag een wietkwekerij opgerold. Er stonden maar liefst 1.000 planten. Die worden vernietigd. De kwekerij werd ontdekt bij een gezamenlijke controle door het ondermijningsteam Tweestromenland, de politie en een energieleverancier. 

Arnhemse wiet

Agenten hebben donderdag ruim zevenhonderd wietplanten gevonden in een woning in Arnhem-Zuid. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De kwekerij was gebouwd in een zogenoemde ‘spookwoning’, zo schrijft de politie vrijdag. ‘Spookwoningen worden alleen gebruikt om criminele activiteiten in te plegen en worden doorgaans niet bewoond.’ 

Wiet

Kapellense wiet

De politie heeft maandag een wietkwekerij in aanbouw ontdekt. In een bedrijfspand op industrieterrein Smokkelhoek in Kapelle vonden de agenten benodigdheden voor de kwekerij. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een samenwerking met de verhuurder en de makelaar.

Geen jointje minder en toch wordt kwekerij na kwekerij opgerold. Stof tot nadenken zou je zeggen

Bergen op Zoomse wiet

Van een getuige kwam de melding dat er in een woning aan de Kleine Kerkstraat in Bergen op Zoom vermoedelijk een wietkwekerij zou zitten. De getuige rook namelijk een enorme wietlucht toen hij door de straat liep. En jawel, ook hier was het prijs.

Almeerse wiet

Aan de Jacob van Ruysdaelstraat in Tussen de Vaarten in Almere heeft de politie dankzij gebruik van een warmtecamera een wietkwekerij opgerold. Volgens de politie bestond de kwekerij uit zo’n 300 planten en 40 stekken. Ook kon de politie een 27-jarige vrouw en 30-jarige man aanhouden en is er een auto in beslag genomen.

Wiet

Een drugsoorlog tegen beter weten in

De oorlog tegen drugs is een oorlog die justitie nooit gaat of kan winnen. Sterker nog, ze wakkeren criminaliteit aan door een oorlog te voeren. Hoe harder justitie jaagt, des te interessanter wordt het voor criminelen om drugs te produceren. En sinds het begin van de oorlog tegen drugs is er geen pilletje duurder geworden, is de kwaliteit niet veranderd en is de criminaliteit rondom drugs alleen maar gestegen. Het aantal opgerolde wietkwekerijen blijft stabiel, er wordt geen jointje minder gerookt, geen pilletje minder geproduceerd en geen grammetje minder gesnoven.
En we verzinnen dit niet zelf hoor, ook de politie denkt er zo over.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *