Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Psychedelische drugs: hoe iedereen het anders ervaart

psychonaut

De huidige generatie drugsgebruikers beschikt, in tegenstelling tot vroeger gebruikers, over zeer gedetailleerde farmacologische en technische kennis over de middelen die ze gebruiken. “Psychonauten” (wat “navigator van de ziel” betekent) zijn enthousiaste en opzettelijke onderzoekers van hallucinogenen, waaronder psychedelische drugs, zowel synthetische als natuurlijke, voor zelfonderzoek, spirituele verworvenheden of het opwekken van een veranderde staat van bewustzijn.

Cyberpsychonauten

Ook wel ‘cyberpsychonauten’ of ‘e-psychonauten’ genoemd, noemen velen zichzelf aanhangers van het sjamanisme . Ze hebben een bijna wetenschappelijke benadering om hun ervaringen bij het gebruik van bijvoorbeeld paddo’s of truffels te documenteren en deze vervolgens online te delen. Hun drijfveren verschillen daarom van die van mensen die drugs gebruiken om sociaal contact te maken met anderen in clubs, of op feesten en muziekfestivals.

Onbekend

Eigenlijk is er vrijwel niets bekend over psychonauten, omdat er nooit een studie naar ze is geweest. Maar in een onderzoek dat werd gepubliceerd in Frontiers in Psychiatry , is er ontdekt hoe het gedrag en de hersenen van psychonauten wezenlijk kunnen verschillen van die van andere mensen. De weinige onderzoeken en recensies die tot nu toe zijn uitgevoerd, geven aan dat psychonauten doorgaans alleenstaande, goed opgeleide, jongvolwassen mannen zijn met goede IT-vaardigheden. 

Empathischer

De psychonauten geven zef aan dat ze zich euforischer, empathischer, alerter en creatiever voelen bij het gebruik van hallucinogene medicijnen. Dit is logisch omdat we weten dat hallucinogene drugs werken door serotoninereceptoren in de prefrontale cortex van de hersenen te stimuleren, wat de stemming, zintuiglijke waarneming en cognitie kan veranderen. Sommige ervaren ook stimulerende effecten.

Complete studie

Wie interesse heeft in de complete studie van de psychonauten, die kan terecht bij de bron van de publicatie van dit onderzoek uit de UK, op theconversation.com.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *