Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Het Hoensbroekse zeecontainer verhaal

mrt 28, 2018

Hoensbroek – Naar aanleiding van een melding van een mogelijke brand zondagmiddag heeft de politie in een loods aan de Handelsstraat meerdere wietkwekerijen aangetroffen in speciaal ingerichte vrachtwagenopleggers en zeecontainers.

 

Het gaat in totaal om vijf vrachtwagenopleggers die op professionele wijze zijn ingericht als wietkwekerij. Vier van deze opleggers stonden vol met wietplanten. Een eerste schatting wijst op ongeveer 500 wietplanten per oplegger. Daarnaast werden er ook vier grote zeecontainers aangetroffen die eveneens waren ingericht als kwekerij en voorzien van wietplanten. Daarin staan circa 240 planten per zeecontainer, zo blijkt uit een eerste ruwe schatting. Na onderzoek worden alle planten en aangetroffen apparatuur geruimd.

Zondagmiddag kregen de hulpdiensten rond 15.00 uur een melding dat er sprake was van van rook en een mogelijke brand bij een loods gelegen op een industrieterrein aan de Handelsstraat. Bij controle werd geen brand aangetroffen, maar wel installaties met meerdere wietplanten.

De politie in Heerlen is samen met het Team Ondermijning Limburg een onderzoek gestart. Medewerkers van de Forensische Opsporing verrichten een technisch onderzoek in het pand. Naar verwachting zijn politiemedewerkers nog lange tijd bezig met het ruimen en ontmantelen van de aangetroffen kwekerijen. Er zijn op dit moment nog geen aanhoudingen verricht.

Bron: politie.nl