Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Drugspand niet dicht, meten met 2 maten

mrt 26, 2018

Het vakantiehuis op bungalowpark De Banjaard van Roompot Vakanties hoeft geen drie maanden dicht. Dat heeft burgemeester Marcel Delhez van Noord-Beveland besloten. Volgens Delhez treft het bedrijf geen blaam en heeft het al genoeg schade geleden. Het is duidelijk meten met twee maten.

Burgemeesters kunnen met de Wet Damocles in de hand zonder waarschuwing of strafrechtelijk proces panden voor drie maanden sluiten als het pand gebruikt is voor het maken van drugs. Maar alleen als aan bepaalde eisen voldaan wordt en dat is hier niet het geval volgens Delhez. De verhuurder De Roompot heeft volgens hem goed gehandeld. Daarbij komt, dat het niet mogelijk is om het vakantiehuisje de komende tijd te verhuren, omdat het maken van de drugs grote schade veroorzaakt heeft.

In het huisje werden grondstoffen gemaakt voor synthetische drugs. Van die grondstof zouden op een later moment weer pillen gemaakt kunnen worden. Bij dit deel van het proces werden er twee zuren gemixt. De dampen die daarbij vrij zijn gekomen hebben ervoor gezorgd dat al het metaal in het vakantiehuisje is aangetast. Een sluiting van het pand noemt burgemeester Delhez in dit geval dan ook ‘niet zinvol’.

Dat zinvolle is natuurlijk op vele tientallen sluitingen van woningen en bedrijfspanden van toepassing, maar als de overheid vreest dat hun eigen inkomen in het beding komt dan wordt er plotseling van deze regel afgeweken.