Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Het volk wil geen staatswiet

mrt 29, 2018

Cannabis gebruikers en de overheid. Die staan op ongeveer maanafstand van elkaar en slechts één partij probeert nog een beetje te luisteren. En dan doelen we niet op de overheid die ook in dit opzicht weer Oost-Indisch doof lijkt te zijn. Cannabis gebruikers willen geen staatswiet, ze willen hun eigen wiet verdomme.

Cannabis gebruikers willen geen zogenaamde goedgekeurde Cannabis olie van het rijk die doorstraald is met gammastralen waardoor de werking sterk verminderd kan zijn. Nee, zij willen hun eigen planten kweken, in alle rust. En dan willen ze zelf bepalen of ze kiezen voor een Sativa of Indica. Eigen planten mét of zonder bemesting en zonder het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen.

Waarom mogen onze burgers wel onbeperkt Rododendrons in hun tuin plaatsen? Dat is immers een plant waarvan alles, zelfs de honing, giftig is? In Nederland staan er ook op talloze plekken Papavers. De plant waaruit morfine en heroïne wordt gemaakt. De overheid heeft ze zelfs langs verschillende wegen gezaaid omdat de bloemen zo mooi kleuren.
En als we nog even doorgaan dan zien we ook planten zoals Hop en Brandnetel. Deze zijn het neefje en het nichtje van de Cannabis plant en daar geeft helemaal niemand om. Maar een plantje kweken waar miljoenen baat of plezier bij hebben dat is ten strengste verboden. Hoe heeft het toch zover kunnen komen.

En laten we er voor waken dat we ons niet laten ondersneeuwen door voorstellen zoals dat van D66 die bedacht dat er proeven moeten komen met de legalisering van wietteelt. Want dat is een wassen neus. Er gaat niets van het hele experiment terecht komen zolang THC houdende planten in de opiumwet staan, echt niet. Illegale kwekers zullen altijd willen concurreren met de dure legale kwekers en de thuiskweker heeft al helemaal geen baat bij een slappe proef als deze.