Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Barst in voorruit leidt tot vondst drugs

mrt 30, 2018

Hardinxveld-Giessendam – Speltip 27: zorg dat je vervoermiddel perfect in orde is als je zwart geld en drugs vervoert. Een speltip die een man uit Nieuwegein niet zo nauw nam. Agenten gaven op 28 maart niet op, toen ze bij de controle van een automobilist een doordringende wietlucht roken, maar in eerste instantie niets bijzonders zagen.

 

De agenten zagen de 27-jarige bestuurder uit Nieuwegein op de A15 bij Hardinxveld-Giessendam rijden met een grote barst in zijn voorruit. Toen de agenten de automobilist op een veilig plek aanspraken, kwam hen uit de auto een flinke wietgeur tegemoet.

Hennepresten
De bestuurder haalde zelf een zakje met wietresten uit zijn kleding tevoorschijn, maar nadat hij was uitgestapt, bleef de geur toch nog hangen. In de auto waren op het eerste gezicht geen vreemde zaken of nieuwe wiet(resten) te vinden. Maar verder door zoeken leverde wél de vondst van meer dan 10.000 euro aan bankbiljetten en enkele tientallen zakjes met vermoedelijk harddrugs op. Het geld, de drugs en de auto zijn beslag genomen. Dat geldt ook voor enkele kilo’s aan wiet en hasj die in de woning van de verdachte werden gevonden.

Witwassen
De verdachte zit vast op verdenking van handel in drugs en witwassen. De recherche zet het onderzoek voort.

Bron: politie.nl