Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Historische dag in Mexico: recreatieve cannabis legaal

feb 24, 2019

In Mexico is zojuist historie geschreven: de kamer van het Hooggerechtshof van de natie ( SCJN ) heeft jurisprudentie gepubliceerd waarin staat dat alle rechters recepten mogen goedkeuren voor degenen die ze nodig hebben, voor recreatief gebruik van cannabis. 

De resolutie zal binnen zes dagen worden gepubliceerd en zal doorgaan met de volledige decriminalisering. Tot nu toe konden rechters de bescherming van eigen consumptie weigeren die werd uitgegeven door de federale commissie voor bescherming tegen gezondheidsrisico’s ( COFEPRIS ), aangezien de wet de consumptie gedeeltelijk verbood.

Gestart in november 2018

In november 2018 presenteerde de senator en huidig ​​secretaris van binnenlandse zaken, Olga Sánchez Cordero , een voorstel om cannabis gebruik te reguleren voor persoonlijke, wetenschappelijke en commerciële doeleinden.

90 dagen voor bezwaar

Na de beslissing van de Eerste Kamer, wordt de zaak met aanzienlijke steun aan het Hooggerechtshof voortgezet, waar het de algemene verklaring goedkeurt om jurisprudentie in te stellen. Dit gebeurt tegen vijf secties van gezondheidswetgeving die persoonlijk gebruik of consumptie, evenals aanplant, teelt verbieden. , oogsten, voorbereiding, bezit en transport van de plant. Wetgevers hebben een termijn van 90 kalenderdagen om deze vijf artikelen te wijzigen of in te trekken.

“Het initiatief heeft als doel om voor eens en voor altijd de oorlog te beëindigen waaronder ons land alsmaar gebukt gaat,” zei Sánchez Cordero

Zodra het besluit is gepubliceerd in het officiële tijdschrift Semanario Judicial (een soort Staatscourant), moeten alle federale rechters in het land bescherming bieden aan mensen die legaal willen consumeren.

Eigen procedures

Dit opent de deur voor iedereen die zijn eigen procedure wil starten voor de COFEPRIS en dan de bescherming van een rechter wil. Tot aan de bekrachtiging moeten de Mexicanen zich nog wel aan de huidige wet houden, maar de voorbereidingen kunnen vanaf nu gaan starten.

Mexicaanse bedrijven gaan cannabis reuzen worden

Het land is gepositioneerd als de op één na grootste markt in de regio, na Brazilië, en deze nieuw opgerichte bedrijven staan ​​te popelen om van deze activiteit gebruik te maken. In deze context zijn bedrijven vooral geïnteresseerd geraakt in de CBD-markt: het product dat afkomstig is van de plant en geen psychotrope stoffen bevat.

17 miljoen potentiële patieënten in Latijns-Amerika

In 60 landen die op het punt staan ​​marihuana te legaliseren, concentreert meer dan 90% van de gevallen zich op de ontwikkeling van CBD-bevattende producten om industriële en medische redenen. De belangrijkste regio in deze ontwikkeling is Azië, en in Latijns-Amerika is het Brazilië dat aan de leiding gaat inzake het verbruik. Dan is er Mexico, Colombia, Chili en Argentinië, vertelt Giadha Aguirre , uitvoerend directeur van New Frontier Data.

10 miljard marktaandeel

Ze hebben een marktpotentieel van 10 miljard, wat de mogelijkheid opent om macht te creëren in CBD-productie naast Azië, Canada, Europa en de Verenigde Staten.

China de grootste

China is de grootste producent van hennep, met 95% van de industrie. Dit is de reden waarom, volgens Aguirre, de landen van Latijns-Amerika hun krachten zouden moeten bundelen. “De groei van de regio zal afhangen van vele factoren, zoals de lagere kosten van cultuur, zoals in Thailand en Indonesië, of van innovatie, zoals die van de Verenigde Staten en Canada, de meest concurrerende markt.

Het probleem met Europa, dat op de tweede plaats komt voor consumptie, is dat het niet kan groeien en vrijwel niet kan produceren, reden waarom Latijns-Amerika, Azië en Canada concurreren om meer export.