Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Hoe serieus nemen we de overheid nog

dec 7, 2017
wodc

Nu bekend is geworden dat topambtenaren rapporten van wetenschappelijk onderzoek laten herschrijven zodat ze aansluiten op hun politiek gedachtengoed, vragen wij ons af in hoeverre we de overheid nog wel moeten geloven.

Zo lezen we keer op keer dat er bij het aantreffen van een wietkwekerij -groot of klein- dat er volgens de brandweer een levensgevaarlijke situatie is wanneer er sprake is van diefstal van elektriciteit. Nu hadden we daar al vraagtekens bij want vooral bij grote kwekerijen wordt de elektra veelvuldig aangelegd door ervaren elektromonteurs. Maar wie zegt ons nu dat de brandweer dit niet zegt omdat ze onder druk staan van één of andere topambtenaar.

Moeten we de onderzoeken van allerlei instanties over drugs die de aanleiding zijn voor een verbod middels opname in de opiumwet nog wel vertrouwen? Zijn er daadwerkelijk mensen geweest die een hersenbloeding gekregen hebben nadat ze 4-fa gebruikt hebben? Of verklaren de medici dit onder druk van een minister?

We hopen oprecht dat de Tweede Kamer begrijpt dat wetenschappelijke onderzoekers vrij moeten kunnen spreken in hun rapporten, ook als de uitkomst de zittende Ministers of Staatssecretarissen niet bevalt. Eens kijken welke politieke partijen de ballen hebben om nu door te pakken en een parlementaire enquête eisen.