Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Hoe wordt cocaïne gemaakt?

jan 9, 2017

AMSTERDAM – De bereiding van cocaïne bestaat grofweg uit 3 stappen. Het uiteindelijke product is snuifbare cocaïne (cocaïne hydrochloride). Dit is een wit kristalachtig glimmend poeder. Onderaan het artikel staat een filmpje waarin het proces wordt getoond.

Bij het produceren van coke gebruikt men chemicaliën die ervoor zorgen dat stoffen uit de cocabladeren: oplossen, zich scheiden van andere stoffen en als vaste stof neerslaan. In het eerste deel van het proces om cocaïne te maken worden de cocabladeren tot pulp gemaakt en wordt er pasta van gemaakt, dit wordt ook wel bazooka genoemd.

Vervolgens is er een tweede stap in het proces waarin er van de pasta basecoke gemaakt wordt en uiteindelijk volgt de laatste stap naar cocaïne.

Cocapasta ofwel bazooka wordt altijd geproduceerd op de plek waar de cocaplanten groeien. De cocaïnebladeren worden vermengd met een oplossing van natriumcarbonaat (soda). Vervolgens wordt er aan het mengsel vliegtuigbenzine (kerosine) toegevoegd. Vervolgens worden de bladeren geplet. Door dit proces komen de cocaïnealkaloïden vrij. Het water met het restant bladeren wordt afgevoerd. De benzine met de cocaïnealkaloïden blijft over.

De cocaïnealkaloïden moeten nu uit de benzine gehaald worden, want ze moeten als vaste stof gaan neerslaan. Daarom voegt men een waterig zuur toe en natriumcarbonaat. Er vormt zich dan een neerslag. Na afvoer van het water wordt de neerslag gefilterd en gedroogd. Dit product heet cocapasta ofwel bazooka. Afhankelijk van het gehalte aan cocaïne in de bladeren (er zijn een aantal verschillende soorten cocaplanten), geeft 1.000 kilo cocablad ongeveer 4 kilo bazooka. Bazooka wordt meestal gerookt. Dat is erg ongezond omdat er nog resten van kerosine inzitten.

Nu is het tijd om de basecoke te maken. Voor de productie van basecoke is veel meer apparatuur nodig waardoor dit proces meestal op een andere plats geschiedt en niet vlak naast de plantage.

Als eerste wordt de bazooka met water en met zwavelzuur of zoutzuur vermengd. Er zitten nu nog ongewenste alkaloïden in het mengsel en die worden verwijderd door kalium permangaat toe te voegen. Dit proces duurt tussen de 6 en 8 uur. Hierna wordt met toevoeging van water en ammoniak de massa gefilterd waardoor er een nieuwe neerslag ontstaat. Het water wordt nu afgevoerd waardoor de ongewenste alkaloïden verdwijnen. Dit is een enorme aanslag op het milieu in de jungle. De neerslag die overblijft wordt gedroogd. Daarvoor bestaan verschillende methoden. Het uiteindelijke resultaat is basecoke.

Om van basecoke snuifbare cocaïne te maken, heeft men nog meer apparatuur nodig. Ook zijn er nu dure chemicaliën nodig. De basecoke wordt gemengd met aceton of ether en gefilterd. Dan wordt er weer zoutzuur toegevoegd waardoor er zich een neerslag vormt in de vloeistof. De vloeistof wordt verwijderd en de neergeslagen drab wordt vervolgens gedroogd en dat is het uiteindelijke resultaat van het lange proces van het maken van cocaïne. Voor 2 kilogram cocaïne hebben de makers 4 kilogram bazooka nodig.