Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Veel drugsgebruik in Utrecht

jan 9, 2017

OUDEWATER – De Burgemeester van Oudewater, Pieter Verhoeve, sprak in zijn nieuwjaarstoespraak zaterdagavond zijn zorgen uit over het hoge drugsgebruik in de gemeente. Hij beloofde er alles aan te doen om drugsdealers te straffen.

Verhoeve vertelde op de nieuwjaarsreceptie een verhaal over een drugsverslaafde inwoner, volgens de burgemeester een gewone jongen met een goede opleiding. “Iedere week kreeg hij echter uit de vriendengroep via de app de weekendaanbiedingen door van GHB en andere drugs.”

Het bleek behoorlijk lastig om de drugsverkopers op te sporen. “Toen de politie later onderzoek deed, werd via de app gewaarschuwd. Iedereen kent de dealers, bijna iedereen houdt zijn mond.” Toch lukt het soms om een lokale drugsbezitter op te pakken. Verhoeve: “Deze week nog is een inwoner door de rechter fors gestraft omdat deze persoon duizend pillen in zijn auto had liggen.”

Deze zomer bleek na onderzoek van het rioolwater dat met name speed erg populair is Oudewater. De verantwoordelijk wethouder noemde dat toen “heel zorgelijk”. Over de oorzaak van het hoge drugsgebruik in de gemeente deed de burgervader geen mededeling.