Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Hoelang blijven drugsvangsten nog nieuws

jul 26, 2021

Nu er vrijwel iedere week wel ergens in de Rotterdamse of Antwerpse haven een grote hoeveelheid wit genotspoeder wordt aangetroffen, is er niemand meer die er van op kijkt. De slimmerds onder ons begrijpen dat als er 1.000 kilo wordt aangetroffen, er zeker 5.000 niet is ontdekt. Er komt geen einde aan, maar mogelijk dus wel aan de berichtgeving.

Douane Rotterdam

De afgelopen weken heeft de Rotterdamse douane de ene na de andere grote drugsvangst gedaan en daar komt na afgelopen nacht weer een pittige bij. Tijdens een controle in de Rotterdamse haven werd vrijdagnacht namelijk een partij van 1.760 kilo cocaïne onderschept. De straatwaarde is ruim 132 miljoen euro. Een pittige schatting van het Openbaar Ministerie want dat komt neer op 75.000 euro per kilo, oftewel 75 euro per gram.

Zoete aardappelen

De verdovende middelen zaten verstopt in een container uit Costa Rica en was geladen met zoete aardappelen. De container was bestemd voor een bedrijf in Den Haag. Dit bedrijf heeft niets met de smokkel van de harddrug te maken, zo blijkt na onderzoek.

Grote vangsten

Afgelopen weken heeft het Openbaar Ministerie meerdere grote vangsten gemeld. Hieronder staan afgelopen vondsten onder elkaar:

HARC-team

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.