Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

ID verplicht bij bepaalde producten

jul 15, 2019
Leeftijdcontrole

Als je Wapwinkel bezoekt dan krijg je de vraag of je ouder bent dan 18, want onder die leeftijd willen we niets aan je verkopen. En ondanks jouw verklaring hebben we toch geen garantie dat je ook echt ouder bent dan 18 jaar. Dus komen we met een extra maatregel.

ID tonen aan de pakketbezorger

Als de pakketbezorger aan de deur komt met producten waarvan wij 100% zekerheid willen over je leeftijd, zoals dat bijvoorbeeld het geval is bij slagroompatronen of paddo kweeksets maar ook bij andere producten, dan zal de pakketbezorger je voortaan om je ID vragen. Ben je nog geen 18? Dan gaat het pakket mee terug. De postbode controleert uitsluitend je leeftijd, je gegevens worden niet genoteerd of opgeslagen.

Waarom deze maatregel?

Wij nemen onze verantwoording nu de maatschappelijke discussie steeds heftiger wordt en dan met name over slagroompatronen. Ook wij zien regelmatig kinderen, want dat ben je onder de 18, aan balonnen lurken. En dat moeten we niet willen met zijn allen.

Zorg dat je ID klaar ligt

Wij vragen tijdens de bestelprocedure niet naar je leeftijd, want je hebt om onze website te bezoeken immers al aangegeven dat je ouder bent dan 18 jaar. Maar de pakketbezorger moet echt je ID zien. Zorg er dus voor dat wanneer je een bestelling van ons verwacht waarvoor een leeftijdscontrole van toepassing is, dat je ID alvast klaar ligt.