Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

1.000 cannabis planten op akker op Ibiza

DoorRedactie

jul 12, 2019 , ,
Cannabis op Ibiza

Vanochtend vond een lokale politieagent uit de gemeente San Antonio op Ibiza ongeveer 1.000 cannabis planten bij een boerderij gelegen op kilometer 14 van de weg die San Antonio met Ibiza verbindt, vlakbij de ingang van de stad. 

Kweker aangehouden

De lokale politie heeft een man verantwoordelijk voor de plantage gearresteerd voor wat de Spanjaarden noemen “een vermeende misdaad tegen de volksgezondheid”.

Guardia Civil 

De lokale politie van San Antonio heeft de ontdekking overgedragen aan de Guardia Civil , die het onderzoek heeft overgenomen. De agenten arresteerden één persoon en brachten hem over naar het cellencomplex van ses Païsses.

Kweker claimt legale kweek

De aangehouden man, die de boerderij waar de lokale politie de planten heeft gevonden heeft gehuurd, heeft betoogd dat hij een contract met de eigenaar heeft waaruit blijkt dat het een plantage van cannabis waarvan het gebruik niet recreatief bedoel is. Het zou gaan om zogenaamde vezelhennep die ook gebruikt wordt om CBD uit te winnen. Echter, de verdachte is volgens de politie niet bezig geweest met toestemming van het Spaanse Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten. Dit betekent dat ongeacht de uitkomst van de analyse van monsters, die moet aangeven of de zaden bevatten de psychoactieve principe THC (tetrahydrocannabinol ) , de plantage sowieso illegaal is.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *