Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Illegaal wappen in Hulst

jan 11, 2021
Lege bioscoopzaalFoto: politie Nederland

In Zeeuws-Vlaanderen heeft de politie vanochtend vroeg een einde gemaakt aan een illegaal feest in de gemeente Hulst. Tijdens de inval waren er zo’n 50 jongeren aan het feesten in de zaal van een oude bioscoop.

Geluidsoverlast

Rond 01.40 uur ging de politie af op meldingen van geluidsoverlast door muziek. Omdat de feestvierders de deuren niet open wilden doen, forceerde de politie de ingang. De aanwezigen sloegen op de vlucht en daarbij ontstonden volgens de politie “levensgevaarlijke situaties” vanwege houtrot en gladde vloeren door duivenpoep en lekkage in het leegstaande pand. “Voormalige nooddeuren konden eenvoudig geopend worden om daarna zes meter naar beneden te vallen”, meldt de politie. Ook vluchtten feestgangers weg over de daken.

Gegevens genoteerd

De politie probeerde de kalmte te bewaren onder de illegale feesters en gaf de overige aanwezigen de mogelijkheid het pand te verlaten, nadat hun gegevens waren genoteerd. Toen het pand verder werd geïnspecteerd troffen de dienders nog meer feestgangers.

Mengpaneel

Bij de inval werd er een mengpaneel, geluidsboxen en een statief in beslag genomen en overlegt met de gemeente Hulst of er verdere maatregelen genomen moeten worden. Ook is de gemeente gevraagd om het bioscooppand goed af te sluiten.

Op klappen

Overal in het land staat de jeugd op klappen. Na zo’n lange tijd verstoken te zijn geweest van feesten, geopende discotheken en ander vermaak wordt er gezocht naar andere uitlaatkleppen zoals illegale feesten.