Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Illegale befbeurt kost man 4.000 euro

dec 13, 2021
Befbeurt

De rechtbank heeft een 32-jarige man veroordeeld tot vijftien maanden celstraf waarvan vijf voorwaardelijk omdat hij een vrouw heeft gebeft op een afterparty. De vrouw werd wakker tijdens het beffen en ontdekte dat het niet haar eigen man was die tussen haar benen lag te tongen.

Stappen in Amsterdam

De vrouw ging met haar vriend en enkele vriendinnen op 30 november 2019 uit in een café nabij het Leidseplein. In het café maakten haar vriendinnen en de vriend kennis met de man. Ze gingen daarna naar de woning van de vrouw om nog even door te halen tijdens een afterparty. Omdat ze aardig dronken was en al in de auto onderweg naar huis in slaap was gevallen, besloot ze niet mee te feesten en ging meteen naar bed toen ze thuis kwaken.
Op dat moment wist de vrouw niet dat de betreffende man ook naar het huis was gekomen. Die was meegereden in een andere auto.

Beffen

Toen de vrouw op een gegeven moment wakker werd was iemand haar aan het beffen. Ze dacht dat het haar eigen vriend was in eerste instantie. Maar door de manier van beffen kreeg ze argwaan en toen ze het hoofd tussen haar benen aanraakte met haar handen bleek de beffer geen haar te hebben en haar eigen vriend had dat wel.

Een vriendin die ook in de woning was, verklaarde later dat zij dacht dat de man naar huis was gegaan. De  rechtbank gelooft niet dat de orale seks tot stand kwam met toestemming van de vrouw, zoals de beffer zelf had verklaard. “Ondanks dat verdachte wist dat aangeefster in staat van verminderd bewustzijn verkeerde, heeft hij haar gebeft”, aldus de rechter. Hij is veroordeeld voor het seksueel binnendringen van de vrouw terwijl zij in een ‘staat van verminderd bewustzijn’ verkeerde.

Schadevergoeding van 4.000 euro

De rechtbank legt de bijzondere voorwaarden op zoals de reclassering die adviseerde. Hij moet zich onder meer ambulant laten behandelen bij een forensische ggz-instelling. Ook moet hij 4.000 euro schadevergoeding betalen en mag hij geen contact met de vrouw opnemen.