Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Garageboxen uitgekamd rondom Breda

dec 14, 2021

Breda/ Etten-Leur/ Drimmelen/ Oosterhout – Op woensdag 8 december werden verschillende opslaglocaties gecontroleerd in Breda, Etten-Leur, Drimmelen en Oosterhout. Deze controles werden uitgevoerd door gemeenten, politie en Douane. In totaal werden er 735 boxen gecontroleerd met behulp van onder meer speurhonden.

Resultaten

100 Boxen werden gecontroleerd in de gemeenten Etten-Leur. In Oosterhout waren dit er 215 en in Breda werden 225 boxen aan controle onderworpen. In Drimmelen werden vanwege bijzonderheden twee bedrijfspanden bezocht.

Lachgas

In Breda werden 38 cilinders met lachgas in beslag genomen. In een andere box in Breda werden wiet gerelateerde goederen gevonden die ook in beslag genomen zijn. De controles waren mede gericht op het traceren van opslag voor vuurwerk, dit werd niet gevonden.

Geen idee

Eigenaren weten vaak niet waarvoor hun opslag gebruikt wordt
Gemeenten constateren regelmatig dat opslaglocaties anders in gebruik zijn dan bedoeld of het bestemmingplan toelaat. In sommige gevallen leidt dit tot gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker of verhuurder van de locatie, maar ook voor omwonenden. Denk hierbij aan brandgevaar, overlast door verkeerd of ander gebruik, en aantasting van de gezondheid.

Bron en foto: politie.nl