Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Illegale bewoning en wietkwekerij in ’s Hertogenbosch

's Hertogenbosch

‘s-Hertogenbosch – Naar aanleiding van meerdere meldingen van vermoedens van illegale bewoning en uitbuiting zijn op 12 januari 15 locaties gecontroleerd door de gemeente ’s-Hertogenbosch in samenwerking met de politie en andere veiligheidspartners. Alle panden werden verhuurd door vermoedelijke huisjesmelkers.

Illegale bewoning

Op meerdere adressen verbleven personen die niet ingeschreven zijn. 12 personen worden alsnog officieel ingeschreven. Daarnaast zijn al deze adressen doorgegeven aan de belastingdienst voor naheffingen.

Bij een garagebedrijf aan de weg Orthen zijn twee personen (20 en 34 jaar) aangehouden die zich niet konden legitimeren. Beide personen zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie (AVIM). 

Illegale bedrijfsvoering

Bij een woning aan de Engelsedijk werd een illegaal B&B met sauna aangetroffen en een B&B met sauna in aanbouw. Op het moment dat de controle werd uitgevoerd bleek de sauna in gebruik en arriveerden net nieuwe gasten voor een verblijf. In verband met de huidige coronamaatregelen werd dit bezoek direct beëindigd. De gemeente gaat onderzoek doen naar strijdigheid van het bestemmingsplan.

Wiet gevonden

In een bedrijfspand aan De Bloemendaal werd naar aanleiding van een melding over uitbuiting van arbeidsmigranten een controle uitgevoerd. Ook hier bleken meerdere niet-ingeschreven personen te wonen. Na een verdere doorzoeking werden onder toezicht van de Rechter Commissaris tientallen kilo’s gedroogde wiet aangetroffen. Op last van de burgemeester is het pand direct gesloten omdat het brandgevaarlijk was en het illegaal bewoond werd. De gebruikers van het pand hebben zelf voor een andere huisvesting gezorgd. Wij doen verder onderzoek naar de mogelijke uitbuiting en de aangetroffen wiet.

De burgemeester spreekt

Burgemeester Mikkers: “Iedereen wil prettig kunnen wonen. Dat begint bij veilig en eerlijk wonen. Iedere inwoner schrijft zich in. En verhuurders van kamers en woningen doen dat op de manier zoals dat hoort. Dat gaat niet altijd zo, dat blijkt ook uit deze controle. Daarom is het goed dat we hier op deze manier samen met onze veiligheidspartners op inzetten”.

Bron: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *