Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Is de oorlog tegen drugs de oorzaak van dumpingen?

mrt 2, 2023
Drugsafval gedumpt in Midden en West Brabant

De persberichten inzake de ontdekte partijen cocaïne vliegen je om de oren. Net zoals de berichten waarin allerlei opperhoofden van justitie zeggen dat ze het nu anders aan gaan pakken. Maar tegelijkertijd verschijnt er dan weer een persbericht ‘Veel drugsafvaldumpingen in Midden en West Brabant’.

Drugsdumpingen in Brabant

Teteringen, Made, Bavel, Esbeek, Diessen, Hooge Zwaluwe, Dinteloord, Berkel-Enschot, Rijsbergen, Moergestel – De politie heeft de afgelopen week in MW-Brabant al elf meldingen gehad van drugsafvaldumpingen. De recherche onderzoekt welke dumpingen met elkaar in verband zijn te brengen. In enkele gevallen lekten vaten met chemicaliën waardoor extra kosten gemaakt moeten om de vergiftigde grond te saneren. Ook het ruimen van het drugsafval brengt veel kosten en inzet van onder meer brandweer, gemeente en gespecialiseerde bedrijven met zich mee. De politie roept eenieder op om direct de politie te bellen via 112 als er ergens dit soort afval gedumpt wordt en hoopt op tips over de gevonden vaten.

Drugsafval
Gedumpt drugsafval

Dumpingen

Donderdagochtend 23 februari jl. werd de eerste dumping gemeld. Dat was aan de Zwarte Dijk in Teteringen. Daar werden 15 vaten aangetroffen.  Op vrijdagochtend 24 februari jl. zijn op de Witteweg in Made zeven vaten met vloeistof en op de Hoevenseweg in Hooge Zwaluwe 15 vaten aangetroffen.  Ook werd aan het eind van die dag nog drugsafval gedumpt aan de Kleuterhuislaan in Rijsbergen.

Drugsafval gedumpt in Midden en West Brabant
Drugsafval

Lekkende vaten in Diessen

Zaterdag 25 februari jl.  werd een grote dumping van drugsafval gemeld in Diessen.  Daar lagen maar liefst 73 vaten, waarvan er enkele al aan het lekken waren.  Een gespecialiseerd bedrijf heeft het drugsafval opgeruimd. Dezelfde dag was er ook een dumping aan de Woestenbergseweg in Bavel. Naast diverse vaten met drugs gerelateerde vloeistoffen werden daar ook overalls en slangen van een luchtafvoersysteem aangetroffen.

Twee vondsten in Dinteloord

Dinsdagochtend 28 februari jl. zijn op de Lage Mierdseweg in Esbeek 20 vaten  aangetroffen. Dezelfde dag waren er ook twee vondsten van vaten in Dinteloord, aan de Meekrabweg  lagen 22 vaten en aan de Zuidzeedijk 50 vaten.  Op de Baksevenweg in Berkel-Enschot zijn afgelopen nacht, de nacht van dinsdag 28 februari op woensdag 1 maart 2023 twee jerrycans aangetroffen.  Ook werd een kleine dumping van drie vaten gemeld aan de Eindhovenseweg in Moergestel.

Bron en foto’s: politie.nl

Legaliseren

Als we nu eens beginnen te erkennen dat het plaatsen van MDMA, de werkzame stof in een XTC pil, per abuis op de Opiumlijst is geplaatst. Bij normaal gebruik is het niet schadelijk voor je gezondheid. Bovendien is de stof niet verslavend en levert het dus, mits gecontroleerd verkocht, geen enkel gevaar op voor de maatschappij. Haal om te beginnen dus MDMA uit de Opiumlijst en legaliseer het.
Bijkomend voordeel van het legaliseren is dat de productie niet meer met ranzige apparatuur plaatsvindt door mensen die doordeweeks automonteur zijn, maar door professionals in schone laboratoria.

Dumpingen door MDMA

De dumpingen bevatten afvalstoffen van de productie van amfetamine (speed) en MDMA, waarvan wij vermoeden dat MDMA de grootste productie kent in Nederland. Het legaliseren van deze stof zou het aantal dumpingen dratisch doen afnemen. Maar het lijkt wel alsof ze dat niet willen in Den Haag.