Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Je vervoert voor 3 miljoen euro coke, mag dat?

DoorRedactie

aug 17, 2021 , , ,
Certan

Om maar meteen de vraag te beantwoorden: nee, niet van de rechter. Sertan C. (39) werd van de A1 geplukt bij Hoog Soeren met voor 3 miljoen aan coke in de auto: ‘Ik wist van niks’, verklaarde hij aan de wouten.

Slechte film

Het was voor Sertan net een slechte film. Hij was op weg van Rotterdam naar Hamburg, waar hij woonde, toen hij door de politie ter hoogte van Hoog Soeren aan de kant werd gezet. Die ontdekten een geheime opbergruimte in zijn auto waarin ze 24 pakketten met cocaïne, in totaal 21 kilo, met een straatwaarde van om en nabij 3 miljoen euro aantroffen. Sertan zat er bovenop, maar zei van niets te weten en vertelde dat hij bij de ontdekking dan ook compleet in shock was.

Rechtbank

Sertan hield zijn verhaal vol en ook tegen de rechtbank in Zutphen, waar hij werd gehoord over deze bijzondere autorit. Het Openbaar Ministerie (OM) is ervan overtuigd dat C. wel degelijk wist van de kostbare lading. Het OM eist voor het vervoer van de harddrugs 50 maanden cel, geen kattenpis.

Geen toeval

De verkeerscontrole op 4 mei was niet toevallig. C. reed in een auto die bij een eerdere controle was opgevallen door de aanwezigheid van een verborgen ruimte. Het kenteken stond daardoor in het politiesysteem. Na een ‘hit’ op 3 mei plaatste de politie een peilbaken onder de Citroën die om 04.00 uur de volgende ochtend teken van leven gaf. De auto reed richting Duitsland en werd op de A1 onder het mom van een verkeerscontrole stilgezet. C. trilde volgens de agenten ter plaatse van de zenuwen. En dat soort notities werken bij de rechtbank natuurlijk niet in je voordeel als je geen kwaad in de zin hebt. De Duitse man hield voor de rechtbank vol dat hij niks van de drugs wist. Over andere mensen wilde hij niks zeggen, omdat hij vreest voor problemen als hij weer vrijkomt. 

Onrechtmatig

De advocaat van Sertan bepleitte vrijspraak. Hij vindt dat de opsporing onrechtmatig is geweest en bestrijdt dat er bewijs is van wetenschap: ,,Het enige bewijs is dat hij in die auto zat.’’ En mocht er toch een veroordeling volgen, dan graag een veel lagere straf: ,,Hij was duidelijk de sukkel, de pakezel die het risico liep, terwijl anderen buiten schot blijven.’’

De rechtbank doet over twee weken uitspraak, we zijn net als Serkan zeer benieuwd wat er uitkomt.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *