Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

EncroChat hack leidt weer eens tot drugs

aug 17, 2021

Parkstad – Naar aanleiding van informatie voortkomende uit gekraakte telefoons van Encrochat, startte de Regionale Recherche van de politie Limburg in juni een onderzoek. Uit dat onderzoek bleek dat personen uit Parkstad zich bezig zouden houden met de invoer en verkoop van grote hoeveelheden harddrugs.

Heterdaad

Op 11 augustus 2021 kon een man wonende in Duitsland in Heerlen op heterdaad worden aangehouden. In zijn voertuig werd in een verborgen ruimte een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. Naar aanleiding daarvan werden twee loodsen in Landgraaf en twee woningen in Oirsbeek en in Brunssum doorzocht. In een van de loodsen in Langraaf werd een groot aantal kilo’s harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. In de woning in Brunssum werd een substantieel geldbedrag aangetroffen en in beslag genomen. Tevens werd in die woning de hoofdverdachte in dit onderzoek aangehouden.

Meer aanhoudingen

Beiden verdachten worden op dinsdag 17 augustus 2021 voorgeleid bij de rechter-commissaris in Maastricht. Verdere aanhoudingen zijn niet uitgesloten.