Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Joehoe, Ferdinand Grapperhaus

nov 3, 2017

Minister van justitie in Rutte III, Ferdinand Grapperhaus, er staat u een mooie taak te wachten. Er ligt namelijk al drie ministers lang een tenenkrommend dossier op uw bureau. En het wordt tijd dat dit dossier gedegradeerd kan worden tot aanmaakhout voor uw open haard deze kerst. We spreken over het dossier Johan van Laarhoven.

We kunnen er kort over zijn: van Laarhoven is een Nederlands staatsburger die samen met zijn partner onder mensonterende omstandigheden zit opgesloten in een Thaise gevangenis. En zonder prettig vooruitzicht want Johan is veroordeeld tot 103 jaar cel.

Nu hoor ik u denken Minister Grapperhaus, die van Laarhoven zal wel 40 mensen hebben afgeslacht, of hij heeft 200 kilo heroïne naar Thailand gesmokkeld, of een aanslag gepleegd op de Koning. Nee, Minister, Johan van Laarhoven is veroordeeld voor witwassen van drugsgeld. Geld dat eerlijk is verdiend onder streng toezicht van uw eigen departement in coffeeshops. Dat zijn winkels waar de staat bijdraagt aan het zwart wassen van geld. Waar verkoop aan de voordeur is toegestaan en inkoop bij de achterdeur niet mag en dus criminelen worden voorzien van wit verdiend geld dat aan de achterdeur zwart wordt gewassen. En u vindt dat goed, want dat is het achterlijke beleid in Nederland.

Van Laarhoven verkoopt zijn bedrijf en neemt zijn geld mee naar Thailand en wordt daar vervolgens veroordeeld omdat één van uw collega’s aan Thailand verzocht een onderzoek in te stellen. En zonder nu inhoudelijk op de zaak in te gaan: een Nederlands staatsburger wordt vastgehouden in een land waar het regime en de hygiëne binnen afzienbare tijd zullen lijden tot de dood van van Laarhoven.

Dus beste Ferdinan Grapperhaus, zet er even de schouders onder en begin uw periode met een daad waar u achteraf met trots op terug kunt kijken en haal van Laarhoven naar Nederland en maak een einde aan deze nachtmerrie. Dan brandt de open haard straks met de kerst een stuk mooier. Alvast bedankt.

Justice for Johan.