Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Depla pleit voor algeheel verbod

nov 3, 2017

Ook de burgemeester van Breda lijkt voor een algeheel verbod van coffeeshops te pleiten. Hij wil dat Breda mee gaat doen aan de proef met legale wietteelt en wil de coffeeshops in zijn gemeente gaan verplichten alleen legaal gekweekte wiet te verkopen in 2019.

Als het aan burgemeester Depla van Breda ligt, worden de coffeeshops in Breda en Tilburg verplicht om legaal geteelde hasj en wiet te verkopen. Willen ze dat niet, dan raken ze hun vergunning kwijt.

En dan komt het: “Voor de bezoekers van coffeeshops in Tilburg en Breda verandert er dan verder niets, behalve dat ze legaal geteeld spul kopen. De teelt zou dan moeten gebeuren door een bedrijf dat daarvoor een vergunning krijgt.”
Gemakshalve wordt er even aan voorbij gegaan dat de staatswiet een laag percentage THC zal bevatten en dat er maar een beperkte keuze komt in het aantal soorten. En dan hebben we het nog niet gehad over de prijs.

Ook zijn wij nieuwsgierig waar de legale hasj dan vandaan gaat komen…

De burgemeesters pleiten voor verschillende modellen bij de verschillende proefgemeenten. De proef in Eindhoven zou dan, als het allemaal doorgaat, anders in elkaar kunnen zitten.

Omroep Brabant had een interview met Depla: