Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Kapotte verlichting leidt tot vondst vijf kilo heroïne

nov 4, 2018

Driebergen, Born – De politie heeft zaterdagochtend op de A2 bij Born twee mannen aangehouden als verdachten van de handel in verdovende middelen. In hun auto trof de politie vijf kilo heroïne aan. Straatwaarde ongeveer 150.000 euro.

Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid controleerden de auto van de verdachten in verband met defecte verlichting. Bij de controle roken de agenten direct de kenmerkende geur van hennep. De twee inzittenden, een 25-jarige man uit Moordrecht en een 28-jarige inwoner van Gouda, ontkenden verdovende middelen bij zich te hebben. Bij nader onderzoek troffen de agenten geen hennep maar vijf zakken met bruine poeder aan. Daar het vermoeden rees dat het hier heroïne betrof werden de mannen aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De auto met de zakken poeder werden in beslag genomen. De bruine poeder werd getest en het bleek inderdaad heroïne te zijn.

De twee verdachten zijn in verzekering gesteld en worden dinsdag aan de rechter-commissaris voorgeleid. De politie doet nader onderzoek.

Bron: politie.nl