Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Kerngezonde man in rolstoel smokkelt 13 kilo

sep 6, 2022
De rolstoel emt cokeFoto: Guardia di financia

Alle voorzorgsmaatregelen die een  Spaanse handelaar van ongeveer 30 jaar had genomen om cocaïne naar Italië te vervoeren,  hielpen niet veel. Het hielp niet eens dat hij probeerde zich voor te doen als een  persoon met een handicap . Een groep agenten van de Fiamme Gialle, de Italiaanse financiële politie, heeft hem betrapt en gearresteerd.

Luchthaven Malpensa

De ongebruikelijke zaak, die deze vrijdag door lokale media werd vrijgegeven, vond plaats op de luchthaven Malpensa, gelegen in de provincie Varese, ongeveer twintig kilometer van  Milaan , de financiële hoofdstad van Noord-Italië. Daar had de man, een Spanjaard, met dus 13 kilo cocaïne bij zich, assistentie gevraagd voor passagiers met speciale behoeften, hopend op die manier gemakkelijker door de controles te kunnen.

De drugshond deed zijn werk

Toen hij echter al in het gezelschap was van de hem toegewezen stewardess en op het punt stond het vliegveld te verlaten, bleek de inzet van een  politiehond  aan een van de gebruikelijke anti-drugsoperaties doorslaggevend. Het dier vertoonde tekenen van nervositeit toen de man voorbijkwam en de agenten besloten in te grijpen. Nadat ze op de man zelf niets aantroffen besloten ze het kussen van de rolstoel open te scheuren, wat dus leidde tot de bizarre ontdekking van de 13 kilo cocaïne.

De man gaf zijn act toe

Gedwongen door de situatie besloot de man, die uit  de Dominicaanse Republiek was gevlogen naar Italië, een einde te maken aan zijn list en stond op. De politie schatte de waarde van de vervoerde cocaïne op anderhalf miljoen euro. De man werd meteen aangehouden.