Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ketamine is opeens helemaal in

DoorRedactie

jun 14, 2019 , ,
Ketamine

In 2018 onderschepte de douane zo’n 800 kilo illegale ketamine in Nederland, terwijl dat in 2016 slechts 2,6 kilo betrof. Of ze nu beter zochten is de twijfel; kennelijk is het van origine verdovingsmiddel in trek bij feestende mensen.

Gebruikt als partydrug

Ketamine wordt alsmaar populairder als partydrug en er wordt dus ook steeds meer in gehandeld. Het is makkelijk te krijgen, eenvoudig te gebruiken en relatief goedkoop. Maar waar komen de drugs op de Nederlandse markt eigenlijk vandaan?

Verdovingsmiddel

Ketamine is van origine ontwikkeld als verdovingsmiddel. Het werd voor het eerst gebruikt tijdens de Vietnamoorlog. In de jaren 90 gebruikten mensen ketamine voor het eerst op als partydrug. Het effect van ketamine (keta, of simpelweg K (spreek uit als ‘kee’)) is dat je er wazig van wordt. Ook kun je ervan gaan hallucineren. Gebruikers spreken over het effect van een lachgasballon maar dan 100 keer zo sterk. Ketamine is een wit kristalachtig poeder en de meeste gebruikers snuiven het goedje. Het doseren van ketamine blijkt kutlastig. Als je iets veel gebruikt, kun je in een ‘k-hole’ komen. Je lichaam en je geest lijken zich dan van elkaar te scheiden en je kunt niet meer bewegen, maar de geluiden om je heen blijf je horen. Gebruik je echter ietsje te weinig dan heeft ketamine vrijwel geen effect.

‘Veiliger’

Omdat ketamine ook nog steeds als medisch middel wordt gebruikt, valt het niet onder de Opiumwet. Om deze reden is het ook iets ‘veiliger’ om erin te handelen. Het spul komt Nederland in via de havens van Rotterdam en Amsterdam. Maar het is lang niet allemaal bestemd voor de Nederlandse markt. Veel wordt gelijk weer doorgevoerd. 

Strafbaar?

Ketamine valt onder de Geneesmiddelenwet en het alleen verstrekt mag worden door artsen. Het bezit van ketamine wanneer dit niet is voorgeschreven door een arts is dus strafbaar. (bron)

Steeds heftiger

In plaats van op zoek te gaan naar wat de natuur ons biedt en middelen te proberen uit een smartshop, lijkt het erop dat de mensen die iets willen gebruiken al snel grijpen naar middelen die zeer heftig zijn. Ketamine is daarvan een voorbeeld, maar ook Ice (methafetamine) is daarvan een voorbeeld. Een zorgwekkende ontwikkeling.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *