Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Kids vinden 17 kilo hasj op strand

mrt 3, 2021
17 kilo hasj op strandFoto: Policia Nacional / Twitter

Altijd als wij met de hond over het strand lopen dan gaan mijn ogen als die van aasgieren langs de vloedlijn. Dat doe ik omdat ik weet dat er nogal eens wat aanspoelt. Maar ik heb altijd pech.

Spelende kinderen

In de Spaanse badplaats Almuñécar aan de Costa Tropical in de provincie Granada hebben diverse spelende kinderen op het strand meer dan 17 kilo hasj gevonden. De verschillende pakketten met hasj zaten verstopt in een watervaste jerrycan die door de wind vanuit zee naar het strand was opgespoeld.

Jerrycan

Zondagmiddag vonden enkele spelende kinderen op het La Herradura strand in de badplaats Almuñécar een oranje benzine jerrycan gevuld met 17,2 kilo hasj. Toen de kinderen de open jerrycan vonden en de inhoud zagen, wisten ze meteen dat het niet pluis was en informeerden meteen hun ouders. En dat waren geen stoners want die belden de wouten.

Agenten

Nadat de jerrycan door de agenten was meegenomen werd bekend dat er 22 pakketten van samen meer dan 12,6 kilo nog eens 4,6 kilo losse hasj in de oranje brandstof jerrycan zat. Waarschijnlijk is de waterdichte jerrycan van boord gegooid of gevallen en hebben de wind en de golven van de zee ervoor gezorgd dat de drugs op het strand aan de Costa Tropical terecht kwamen. Waarom hebben wij dat nou nooit?