Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekerij in Sint Annaland

mrt 3, 2021

Een wietkwekerij in een dorp waar de molen zo ongeveer het spannendste is dat je er kunt aantreffen, is dat een goed idee? Wel als je er 100% over zwijgt denken wij. We spreken over Sint Annaland.

Drie aanhoudingen

In een woning aan de Tienhoven zijn maandagavond drie mannen aangehouden. In het huis trof de politie een hennepkwekerij met duizenden jonge wietplantjes aan.

Verdachte situatie

Rond 19.00 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie. De melder zag dat vanuit een auto tientallen dozen de woning in werden gedragen, mogelijk met vuurwerk. Toen agenten bij aankomst de dozen onderzochten, zagen ze stekjes van wietplanten.

Vastgezet

In de woning werden drie mannen gearresteerd. Het gaat om de bewoner, een man (34) uit Hoogerheide en een man (24) uit Roosendaal. Het drietal is voor verder onderzoek naar een politiecellen-complex gebracht.

Zesduizend planten

Er waren reeds diverse dozen uitgepakt, deze plantjes stonden al op de vloer. Het gaat om ruim 6.000 wietplantjes van 10 tot 15 centimeter groot. De wietkwekerij werd door een gespecialiseerd bedrijf geruimd, want die moeten ook hun hypotheek betalen. Alle spullen benodigd voor het kweken van wietplanten zijn vernietigd.

Elektriciteit

In de woning werd ook elektriciteit gestolen. Het nutsbedrijf sloot de meter af. Diefstal van elektriciteit is een must voor wietkwekers. Wanneer de elektriciteit gewoon wordt betaald dan wordt een hoog verbruik meteen opgemerkt door de energieleverancier die dat dan zal melden bij de politie. Zolang we dus een gedoogbeleid handhaven en wiet niet legaliseren zal de diefstal van stroom een feit zijn bij de wietkwekers.

Stemmen

Wil jij ook dat wiet kweken echt volledig gelegaliseerd wordt? Gebruik dan de Cannabis Kieswijzer om te zien op wie je dan 17 maart moet stemmen. Spoiler alert: als je overal ‘ja’ op antwoordt, dan kom je uit op de SP met op de tweede plek Bij1 en dan Groenlinks.