Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Klappertje voor justitie, 2100 kilo cocaïne

2100 kilo

Vol trotst weet het Openbaar Ministerie te melden dat ze tussen de mango’s 2.100 kilo pretpoeder hebben aangetroffen. Maar jij weer dan meteen dat er elders zo’n 21.000 (het tienvoudige) wel langs de snuffelaars van de douane is geglipt. Maar grote vangsten blijven de enorme kosten van het opsporen rechtvaardigen.

Poeldijk

De douane en de politie hebben donderdag 2.100 kilo cocaïne met een straatwaarde van een dikke 157 miljoen euro gevonden bij een overslagbedrijf in Poeldijk. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De middelen waren verstopt in grote balen tussen fruit, om precies te zijn een lading mango’s.

Peru

De container waar de balen cocaïne in verstopt waren, was afkomstig uit Peru en in Nederland aangekomen via de Rotterdamse haven. Het Westlandse bedrijf heeft niets met de middelen te maken, benadrukt het OM. De eindbestemming van de container was een bedrijf in Duitsland. Ook Duitsers snuiven het witte pretpoeder, dat moge duidelijk zijn.

Vernietigd

De drugs zijn inmiddels vernietigd. Het HARC-team, een samenwerking van de Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het OM in Rotterdam, onderzoekt de zaak.

Foto: Openbaar Ministerie

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *