Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Klimaatkast is de nieuwe bangmaker

feb 10, 2020
KlimaatkastFoto: politie.nl

Een opmerkelijk bericht op de website van de politie. De titel luidt: ‘smerig water uit jouw kraan, door die kwekerij bij de buren!’. Volgens ons niets anders dan een nieuwe bangmaker.

Klimaatkast zou de oorzaak zijn

Dat wil je toch niet? Dat jij vervuild water aan het drinken bent omdat jouw buren een wietkwekerij hebben. Dat zegt de politie.

Brand Nistelrode

Afgelopen week ontstond brand in een wietkwekerij in een schuur aan de Donzel in Nistelrode. Er werden ruim 650, deels verbrande, wietplanten aangetroffen en de stroom werd gejat.
Tot zover een normaal bericht, dat zich niet onderscheidt van andere wietoorlog berichten.

Klimaatkast

Er werden in deze wietkwekerij ook twee klimaatkasten aangetroffen. Zo’n kast is volgens de politie watergekoeld en zorgt voor optimale kweekcondities en daardoor zal de opbrengst een stukje hoger zijn.

Esther Janssen

Esther Janssen, eenheidscoördinator hennep in Oost-Brabant: ‘Zo’n kast kan 9 liter water per minuut verbruiken en is dus vaak aangesloten op de waterleiding. En we weten allemaal: de gemiddelde hennepkweker fraudeert. Ook met de watermeter. Als dat gebeurt, kan het zo zijn dat het vervuilde water uit de wietkwekerij rechtstreeks terug loopt in het waterleidingnet. Hierdoor krijgen de buren vervuild water uit de kraan, wat dus gevaar voor de volksgezondheid oplevert!’

Twijfels over lezing

Er bestaan ernstige twijfels over deze lezing. Om water vanuit een woonaansluiting terug te krijgen in de leiding van het waternet is er namelijk een enorme tegendruk nodig. Die enorme tegendruk zal dan leiden tot andere storingen en bovendien opvallen bij de netbeheerder.
Uiteindelijk is ook dit weer een bangmaker om de buurman die een paar planten kweekt te verraden. Eigenlijk precies hetzelfde als het eeuwige brandgevaar, waarbij er nooit aandacht is voor zoonlief die op zijn zolderkamer 4 stekkerdozen in elkaar heeft geprikt met gloeiendhete adapters erin van zijn mobieltje en spelcomputers. Wanneer stoppen we nu eens met die onzin?