Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Kustwacht schiet drugssmokkelaar dood

jul 27, 2022

De Nederlandse Kustwacht heeft bij een actie in het Caribisch Gebied een verdachte van het smokkelen van drugs doodgeschoten. Vier andere opvarenden bleven ongedeerd. Aan boord van de boot in de Caribische Zee lag ruim 1.620 kilo drugs, meldt de kustwacht op hun Facebook pagina. Wat zal de schutter slecht slapen vanavond.

Zr. Ms. Groningen

Het marineschip Zr.Ms. Groningen ontdekte op zee een zogenaamde go-fast, een snelle boot die vaak wordt ingezet voor cocaïnetransport. Toen de vijf opvarenden merkten dat de kustwacht hen in het vizier had, dumpten zij balen drugs in zee. Maar niet alles werd in zee gegooid want de kustwacht heeft uiteindelijk toch nog ruim 1.620 kilo verdovende middelen in beslag genomen. Het gaat vermoedelijk om cocaïne. De in beslagname helpt echt helemaal niets in de zinloze oorlog tegen drugs, maar kost wel weer een mensenleven.

Iemand moest dankzij de Nederlandse marine het leven laten in een zinloze oorlog tegen drugs. Gelukkig hebben ze wel allemaal een mooie baan bij de marine.

Stoffelijk overschot

De kustwacht heeft de verdachten, het stoffelijk overschot en de smokkelwaar overgedragen aan de Curaçaose politie, die de zaak verder onderzoekt. Vanwege de betrokkenheid van de kustwacht en het sterfgeval is ook de landsrecherche ingeschakeld.

Foto’s: Kustwacht Caribisch Gebied