Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Kweekspullen in bedrijfspand

feb 16, 2021
kweekspullen

Ridderkerk – Bij een integrale controle van een bedrijfspand op de Boelewerf in Ridderkerk op woensdag 10 februari, heeft de politie diverse goederen aangetroffen om wietkwekerijen op te zetten. Ook werden er zakken aangetroffen met wiettoppen. De 25-jarige eigenaar uit Ridderkerk is daarbij aangehouden.

Ridderkerk

De politieagenten van basisteam Oude Maas werkten bij deze, door de gemeente Ridderkerk georganiseerde, controle samen met diverse partners, zoals toezichthouders van de gemeente Ridderkerk, van de DCMR en medewerkers van de Belastingdienst.

Aanpak ondermijning

Het bedrijfspand werd gecontroleerd op geldende wet- en regelgeving in het kader van de aanpak van ondermijning. Bij binnenkomst van het pand troffen zij diverse goederen aan om volledige beroeps- en/of bedrijfsmatige en/of grootschalige hennepplantages op te zetten (ook wel ‘growshop activiteiten’ genoemd). O

Wiet

Ook werd er in het bedrijfspand 2,8 kilo wiet aangetroffen. Een deel van de aangetroffen wiet was verstopt bovenop het systeemplafond. wiettoppen en de alle aan wietkweek gerelateerde goederen zijn door de politie in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De eigenaar van het pand werd op basis van de Opiumwet aangehouden en meegenomen voor verhoor.