Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Van Laarhoven mag alleen maar brommen

feb 1, 2018
Johan van Laarhoven

De Nederlander Johan van Laarhoven, die in Thailand gedetineerd is voor 75 jaar, mag als het aan de Nederlandse justitie en de overheid ligt alleen maar in de bak zitten. Er lijkt geen enkele interesse om Johan en zijn vrouw Tukta uit de mensonterende hel van Bangkok te halen.

De overheid heeft geen verzoek tot uitlevering gedaan en op vele kamervragen wordt of geen antwoord gegeven, of er wordt afwijzend gereageerd. Nu de Thaise overheid in cassatie is gegaan, lijkt ook de mogelijkheid tot het uitzitten van de straf in Nederland verder weg dan ooit. Van Laarhoven staat op het verlanglijstje van de Nederlandse justitie omdat ze hem en ook zijn broer van alles en nog wat verdenken. Johan zal niet bij verstek veroordeeld willen worden en is uiteraard bereid om in Nederland verhoord te worden. Bovendien zal hij als belangrijke getuige opgeroepen worden in de zaak die tegen zijn broer Frans zal dienen later dit jaar.

Vier mogelijkhden om Johan van Laarhoven uit de hel van Bangkok te halen:

1- De Thai’ verzoeken om de cassatie in te trekken danwel met spoed te behandelen
2- Van Laarhoven ophalen in Thailand om hem kunnen te horen in het onderzoek
3- Hem ophalen zodat hij als getuige kan optreden in de zaak van zijn broer
4- Thailand overtreedt de mensenrechten. Een varken dat naar de slacht gereden wordt, wordt veel beter behandeld dan de gedetineerden in dat land. Dat wij als land tolereren dat we zo met een Nederlands staatsburger om laten gaan is werkelijk onbegrijpelijk. De Thai’ hebben alles afgepakt van Johan, zijn vrouw Tukta incluis, laten we het dan ook nog zover komen dat hij moet sterven daar? Dat willen we als Nederlanders toch zeker niet op ons geweten hebben?

Wil je meer lezen over de zaak van Laarhoven? Dat kan op de website justiceforjohan.nl