Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Openbaar Ministerie wil meedelen in wiet

feb 1, 2018
Canopy kaskweek

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het voorzien op een deel van de opbrengst van drie geslaagde oogsten van een 55 jarige Zaandammer. En ze gaan niet voor een fooi, want ze willen dat J. van de B. 100.000 euro lapt.

Officier van justitie Monique Panhorst eiste donderdag voor de rechtbank in Alkmaar ook een werkstraf van 180 uur, waarvan tachtig uur voorwaardelijk tegen de Zaandammer die in Oostzaan zijn illegale praktijken bezigde.

Netbeheerder Liander ging 21 november 2014 naar de Lisweg in Oostzaan na een melding over een stroomstoring. Daar werd er een penetrante wietlucht waargenomen. In een pand bleken twee ruimtes als iwetkwekerij te zijn ingericht. De politie trof er bijna 470 planten aan.

Rekenen we ff mee? 470 planten x 3 oogsten, dat zijn 1.410 planten. 100.000 euro gedeeld door 1.410 is (afgerond) 71 euro per plant. Bij een handelswaarde van 2.500 per kilo is er dus zo’n 35 gram gedroogd van ieder plantje gekomen.
Maar als de meedeler sportief is, dan mag er van die prijs toch zeker wel de inkoop apparatuur, transportkosten, kosten voor de stekken en voeding en andere kosten worden afgetrokken? En wat is de tegenprestatie voor deze riante som geld? Precies 100 uur effectief schoffelen. Wat is de wereld toch oneerlijk verdeeld…