Lachgas leidt tot gaslek in Gorinchem

Pannenkoeken aan het werk in Gorinchem. De inzittenden van de auto die in de nacht van vrijdag op zaterdag een LPG-verdeelstation aan de Banneweg in Gorinchem ramde, waren mogelijk onder invloed van lachgas.

Ballonnen aangetroffen

In het wrak van de auto heeft de politie ballonnen aangetroffen, waarmee de populaire partydrug wordt geïnhaleerd. In de auto zaten twee 26-jarige mannen uit Gorinchem en zij werden bij aankomst in het ziekenhuis aangehouden. Er werd meteen een bloedproef gedaan om te zien of er ook nog andere middelen waren genuttigd. Lachgas is niet aantoonbaar met een bloedproef.

Incidenten leiden tot een verbod

Je kunt het op je vingers natellen dat incidenten als dit leiden tot een algeheel verbod op de verkoop van lachgas. Er zullen in elk geval strenge regels komen. Gebruikers vertikken het om aan zelfregulering te doen en verpesten het daarmee voor de recreatieve lachgasgebruikers.

Groot gaslek

Door de klap ontstond een groot gaslek in het LPG-verdeelstation, dat dient als ‘vulpunt’ voor een nabijgelegen Texaco-pomp. Hulpdiensten rukten ’s nachts massaal uit en sloten wegen binnen straal van vijfhonderd meter van de plek urenlang af, terwijl het lek werd gedicht.

Bron: Algemeen Dagblad

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *