Pilletje op? Niet achter het stuur

Zeker tijdens de zomermaanden wordt er op festivals door veel jongeren een pilletje gebruikt. En daarna rijden veel van die jongeren met hun auto naar huis. En precies dat kan ernstige gevolgen hebben.

XTC werkt tot 58 uur

Ondanks dat veel XTC gebruikers al denken dat hun pil of MDMA is uitgewerkt na enkele uren, blijkt dat de werkelijkheid heel anders is. Het duurt namelijk tussen de 16 en 58 uur voor je lichaam weer vrij is van drugs. Hoe snel dat gaat is afhankelijk van de hoeveelheid MDMA in de pil, je maaginhoud, hoeveel je hebt gebruikt en je eigen lichaamsgewicht. Het is dus niet zomaar te zeggen hoe lang jij onder invloed bent.

Levensgevaarlijk en strafbaar

Rijden onder invloed van xtc is levensgevaarlijk. De kans op een ongeluk 5 tot 30 keer hoger is. Wanneer je een speekselproef moet ondergaan dan kan je bovendien je rijbewijs kwijtraken en rekenen op een hoge boete.

Om jongeren te wijzen op de gevaren van xtc in het verkeer loopt TeamAlert donderdag met een levensgrote xtc-pil door het centrum van Utrecht. De actie is onderdeel van de campagne Rij Tripvrij.

Anders bij natuurlijke alternatieven

Er zijn ontelbaar veel natuurlijke middelen die een goed alternatief zijn. Als je dus toch iets wilt gebruiken, verdiep je dan eens in de vele producten op de markt. Deze werken niet zo lang en zijn ook een stuk minder heftig.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Een gedachte over “Pilletje op? Niet achter het stuur

 • 2 augustus 2019 om 20:28
  Permalink

  En zijn er al cijfers bekend betreft het rijden met nog sporen aanwezig na het weekend betreft ongelukken ( dodelijk misschien ) ????
  Van de alcohol krijgen we dat toch ook jaarlijks te horen.
  Is vast weer een bedenksel van onze minister grappighaus….

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *