Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Pilletje op? Niet achter het stuur

aug 2, 2019

Zeker tijdens de zomermaanden wordt er op festivals door veel jongeren een pilletje gebruikt. En daarna rijden veel van die jongeren met hun auto naar huis. En precies dat kan ernstige gevolgen hebben.

XTC werkt tot 58 uur

Ondanks dat veel XTC gebruikers al denken dat hun pil of MDMA is uitgewerkt na enkele uren, blijkt dat de werkelijkheid heel anders is. Het duurt namelijk tussen de 16 en 58 uur voor je lichaam weer vrij is van drugs. Hoe snel dat gaat is afhankelijk van de hoeveelheid MDMA in de pil, je maaginhoud, hoeveel je hebt gebruikt en je eigen lichaamsgewicht. Het is dus niet zomaar te zeggen hoe lang jij onder invloed bent.

Levensgevaarlijk en strafbaar

Rijden onder invloed van xtc is levensgevaarlijk. De kans op een ongeluk 5 tot 30 keer hoger is. Wanneer je een speekselproef moet ondergaan dan kan je bovendien je rijbewijs kwijtraken en rekenen op een hoge boete.

Om jongeren te wijzen op de gevaren van xtc in het verkeer loopt TeamAlert donderdag met een levensgrote xtc-pil door het centrum van Utrecht. De actie is onderdeel van de campagne Rij Tripvrij.

Anders bij natuurlijke alternatieven

Er zijn ontelbaar veel natuurlijke middelen die een goed alternatief zijn. Als je dus toch iets wilt gebruiken, verdiep je dan eens in de vele producten op de markt. Deze werken niet zo lang en zijn ook een stuk minder heftig.