Lachgas verbod in Assen tijdens TT

Tijdens de jaarlijkse feesten rondom de TT in Assen is de verkoop of het gebruik van lachgas verboden. Het verbod geldt vijf dagen lang, niet alleen in Assen zelf maar ook op het festivalterrein en op de campings.

Openbare ruimte

“Lachgas wordt vooral in groepsverband in de openbare ruimte gebruikt. Dat levert een dreigende sfeer op, waardoor omstanders zich onveilig voelen”, motiveert het college van burgemeester en wethouders het verbod bij RTV Drenthe.

Horeca

In de binnenstad van Assen geldt sinds 1 januari al een verbod op de verkoop van lachgas in de horeca. Het college breidt dat nu uit naar het hele TT festivalterrein van woensdag 24 juni 19:30 uur tot maandag 29 juni 8:00 uur. De TT trok vorig jaar ruim 167.000 bezoekers, van wie ruim 100.000 voor het racespektakel zelf.

Gebruik ook verboden

Dat een bepaald product verboden wordt in de zin van de handel er in, of de productie van is niets nieuws. Het is echter wel zeer opmerkelijk dat de overheid het gebruik van een product verbiedt. Dat lijkt ons een gevalletje rechten van de mens. Iets met recht op zelfbeschikking toch!

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *