Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Smartshop Arnhem verpest goede naam smartshops

feb 20, 2020

De Alchemist in Arnhem heeft de goede naam van de smartshops verpest door illegale producten te verkopen in hun winkel.

Burgemeester sluit smartshop

Burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch heeft dinsdagavond een smartshop aan de Rijnstraat gesloten. Er waren paddo’s en wiet aangetroffen in de Alchemist aan de Rijnstraat. In een smartshop mogen, net zoals in iedere andere winkel in Nederland, alleen legale middelen worden verkocht.

Marcouch noemt de verkoop van softdrugs in een smartshop onacceptabel. ‘Smartshops zijn toegankelijk voor minderjarigen en die mogen niet blootgesteld worden aan softdrugs. Daar moeten we onze kinderen voor beschermen.’ Wat Marcouch niet weet of wil weten, is dat vrijwel alle smartshops zich aan de NIX regel houden en niets verkopen aan minderjarigen.

Eigenaar aangehouden

De burgemeester sloot de winkel na een controle van de gemeentelijke handhaving en de politie op grond van de Opiumwet. De politie heeft de softdrugs in beslag genomen. De eigenaar is aangehouden. De gemeente Arnhem laat weten de controle te hebben gedaan ‘naar aanleiding van enkele signalen’.

Het is onduidelijk of de smartshop weer opengaat. Een woordvoerder meldt dat de burgemeester van Arnhem de zaak aan de Rijnstraat ‘spoedeisend’ heeft gesloten. Het definitieve besluit volgt nog.